De administratie is voor veel ondernemingen niet het favoriete klusje. Dit komt omdat het bijhouden en indienen van de administratie enorm precies dient te gebeuren. Men moet van alles documenteren en bijhouden terwijl dit over het algemeen niet bijdraagt aan de core business van de onderneming. Het is daarom vaak verstandig om hiervoor een administratiekantoor in de arm te nemen. Dit zal voelen als een grote stap omdat het een extra kostenpost binnen de onderneming is, maar kan vaak wel uit! Dit heeft niet alleen betrekking op een kostenbesparing, maar kan je vooral enorm veel tijd besparen. In deze blog vertellen we je meer over wat een administratiekantoor voor jouw onderneming kan betekenen.

Belasting

Iedere volwassen Nederlandse entiteit is verplicht om belasting te betalen. Of je nou een individu bent, een ZZP’er of je een BV/NV bezit, je dient altijd belasting te betalen. Voor bedrijven gaat dit voornamelijk om BTW aangiften en winstbelastingen. Het is belangrijk dat deze gegevens juist worden aangeleverd bij de belastingdienst en dat de juiste hoeveelheid belasting afgedragen wordt. Een boekhouder Groningen is hierin een perfecte uitkomst. Deze kan precies voor jou uitrekenen hoeveel inkomstenbelasting, BTW en winstbelasting jij dient te betalen. Door gebruik te maken van een boekhouder weet je altijd dat jij de juiste hoeveelheid afdraagt aan de overheid. 

Personeelsadministratie

Als onderneming verandert er ontzettend veel vanaf het moment dat er naast de eigenaren ook personeel werkzaam wordt in de onderneming. De personeelsadministratie dient namelijk zowel intern als extern op de juiste manier gevoerd te worden. Zo dient de overheid ieder jaar de NAW gegevens van de medewerkers te ontvangen en daarbij het bruto ontvangen salaris. Dit is voor jouw als ondernemer een flinke klus, maar scheelt de medewerkers en de belastingdienst enorm veel werk. Als je hier zelf geen omkijken naar wilt hebben, dan kun je een Salarisadministratie Groningen bedrijf inschakelen. Deze zullen de personeelsadministratie en de salarisadministratie rondom het personeel nauwkeurig voor je bijhouden. Zo weet je dat de overheid en jouw personeel altijd over de juiste gegevens over de medewerkers beschikt. Het is aan te raden om zo snel mogelijk een een dergelijke partij in te schakelen. Het is namelijk een enorm gedoe als je deze gegevens achteraf bij elkaar dient te zoeken.