Als je een ondernemer bent en al een paar jaar in het vak zit is dit ongetwijfeld een probleem waar je wel eens tegenaan bent gelopen. Debiteuren die er veel te lang over doen om eindelijk hun schuld in te lossen. Jij hebt gerekend op dit bedrag voor een bepaalde maand en zij blijven maar uitstellen. Op deze manier moet jij je hele planning weer aanpassen waardoor je in de problemen komt, door externe factoren. Dat is vreselijk vervelend en in het ergste geval kan dit er zelfs toe leiden dat je overspannen raakt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om dit te voorkomen of te verhelpen. Wat kan je dan precies doen?

Voorkomen is beter dan genezen

Het is van groot belang dat je al maatregelen neemt voordat je tegen dit probleem aanloopt. Zorg dat op het factuur dat je naar je klant verstuurt altijd duidelijk een betalingstermijn vermeldt. Een factuur moet namelijk voldoen aan een paar belangrijke voorwaarden. Het bevatten van een factuurdatum en een betalingstermijn is noodzakelijk. Door dit te vermelden op de factuur kan hier niet over gediscussieerd worden en dat voorkomt een hoop onduidelijkheid en gesteggel.

Adviseren

Als het kwaad eenmaal is geschiedt zit er niks anders op dan het zoeken naar oplossingen en deze in praktijk brengen. Helaas ben je altijd afhankelijk van de ander in dit geval en dus zal je hem of haar op een slimme manier moeten benaderen. Adviseer diegene om snel geld te lenen zodat hij of zij de schulden die nu lopen snel kan aflossen. Daarna rest er nog maar één schuld en die is bij één partij. Dat maakt het veel overzichtelijker dan wanneer je schulden hebt bij verschillende partijen.
We hopen dat je hier zo min mogelijk tegenaan zal lopen, maar uiteraard kunnen we dat niet garanderen. Maak gebruik van bovenstaande tips en de kans dat je hiermee te maken krijgt wordt in ieder geval kleiner.