Als ondernemer zijnde komt het van tijd tot tijd wel eens voor, een klant die het maar verzaakt om die factuur dan eindelijk te voldoen. Na een tijdje zal dit toch wel op je zenuwen gaan werken, vooral als je een aantal van dit soort klanten op de lijst hebt staan. Het is nooit prettig om ze te moeten benaderen of ze gelieve willen te betalen, ook is het sturen van een betalingsherinnering altijd weer een hoop gedoe. Ook is het overzicht na een tijdje ver te zoeken. Echter kan je dit probleem voorkomen, dit is door een incassobureau in te schakelen. Wat kunnen zij voor je doen en waarom moet je ze inschakelen? Daar gaan we het vandaag over hebben!

In welke gevallen is het handig?

Het handige van een incassobureau is dat zij altijd weten hoe ze op een professionele en nette manier een bedrijf moeten benaderen als deze niet wilt betalen. Door deze hoge mate van professionaliteit is de kans dat zij wel een reactie krijgen van de klant natuurlijk een stuk groter dan voorheen. Zij hebben zich speciaal gericht op het leggen van dit contact, door hen te benaderen hoef je nooit meer zelf zo’n gevoelig gesprek te houden met het bedrijf.

Veel tijd overhouden

Het is voornamelijk zo dat de grotere ondernemingen in ons land aanzienlijk veel tijd kwijt zijn aan de administratie binnen het bedrijf. hieronder valt dan ook alle tijd die nodig is voor het sturen van een betalingsverzoek en dergelijke. Mocht je een ondernemer zijn die al genoeg te doen heeft dan is het altijd een goed idee om op zoek te gaan naar een incassobureau. Al die tijd die je hiermee bespaart kan je vervolgens spenderen aan dingen die er wel echt toe doen.

Alleen betalen wanneer het lukt

De meeste incassobureaus hebben een clausule van een no cure no pay. Dit is altijd fijn wanneer dit voorkomt, op deze manier weet je zeker dat je op de best mogelijke manier geholpen wordt. Vaak laat het ook zien dat je te maken hebt met een zeer betrouwbaar incassobureau. Zij hebben op deze manier dat extra steuntje in de rug, je wilt nu eenmaal niet hebben dat je een hoop kosten betaald zonder dat je vervolgens jouw geld terug krijgt van de bedrijven. Vaak zijn de kosten die je betaalt als het voltooid is aanzienlijk laag, hierdoor is het voor vrijwel ieder bedrijf in Nederland een no brainer.

Een incassobureau zal ervoor zorgen dat je op jaarbasis toch nog al die niet-ontvangen inkomsten zal binnenhalen voor je bedrijf. Op jaarbasis zal dit een aanzienlijk hoog bedrag kunnen opleveren, wanneer je dit laat lopen is het toch wel erg zonde. De kosten die je betaalt aan het incassobureau zijn zo laag dat het een goede keuze is, elk bedrijf zal er profijt aan ondervinden. Een incassobureau, het zorgt ervoor dat alles net even wat makkelijker zal lopen!