Dit is een vraag die tegenwoordig steeds vaker wordt gesteld. Doordat de spaarrentes laag zijn en sparen daardoor vaak maar weinig oplevert, wordt er gekeken naar alternatieven. Eén van de alternatieven die steeds meer voorkomt is investeren in plaats van sparen. Wanneer u uw vermogen investeert, levert dit vaak meer rendement op dan uw vermogen op de spaarrekening laten staan.

Hoe kan ik investeren?

Uw vermogen investeren kan op veel verschillende manieren. U kan investeren in bijvoorbeeld vastgoed, aandelen of in edelmetalen. Investeren blijft in de basis altijd hetzelfde. U schaft iets aan en hoopt dat het na verloop van tijd meer waard wordt. Om uw investering winstgevend te maken, is het dus van groot belang dat u iets kiest wat ook daadwerkelijk meer waard gaat worden.

Investeren in vastgoed is een keuze die veel wordt gemaakt op het moment dat de huizenmarkt gunstig is. Hier valt wel op dat de huizenmarkt vaak na verloop van tijd weer minder wordt. Ook investeren in aandelen is iets waar veel mensen voor kiezen. Toch zijn aandelen vaak een gok omdat de markt, zeker voor nieuwe beleggers, lastig te voorspellen is. 

Investeren in edelmetalen

Een andere optie is om te investeren in edelmetalen. Voorbeelden van edelmetalen zijn goud, zilver, platina en palladium. Hierin investeren werkt hetzelfde als investeren in bijvoorbeeld aandelen. U schaft edelmetalen aan en hoopt dat ze een tijd later meer waard zijn waardoor u deze met winst kan verkopen. Uiteraard is de prijs van edelmetalen ook onderhevig aan de koers maar edelmetalen laten al jaren een stijgende lijn zijn. 

Dit komt doordat edelmetalen schaars zijn en niet zomaar bijgemaakt kunnen worden. Een product wat schaars is, wordt automatisch meer waard. Dat komt doordat de vraag op dat moment hoger is dan het aanbod wat de prijs hiervan ten goede komt. Ook particuliere beleggers investeren vaak in edelmetalen omdat het een zekerheid is in economisch moeilijke tijden. Wanneer de prijs van aandelen daalt, stijgt de prijs van edelmetalen vaak. 

Hoe kan ik investeren in edelmetalen?

Investeren in edelmetalen klinkt misschien als iets wat lastig en enorm prijzig is maar dit is zeker niet het geval. Edelmetalen kopen kan al vanaf kleine bedragen en kan zowel online als fysiek. Belangrijk is om voordat u een investering doet, te kijken hoe de goudprijs op dat moment is. Vervolgens bepaald u of de prijs op dat moment gunstig genoeg is om in te stappen. 

Vanaf het moment dat u daadwerkelijk edelmetaal heeft aangeschaft, is het een kwestie van de prijs bijhouden en de edelmetalen verkopen op het moment dat de prijs hoger is dan de prijs waar u ze voor heeft gekocht. Vaak stijgt de prijs in een jaar meer dan dat de spaarrente is. Vandaar dat veel spaarders vandaag de dag een gedeelte van hun spaargeld investeren in edelmetalen.