De complexiteit van de hedendaagse economie is merkbaar in nagenoeg alle sectoren. De technologische ontwikkelingen leiden steeds vaker tot markt disruptie zoals te zien met bedrijven als Uber, Airbnb and Bunq. Het is goed merkbaar dat in de financiële sector er steeds meer vraag is finance talenten. Het maakt niet uit waar je aan de slag wilt gaan, de financiële vacatures in elke regio zijn steeds lastiger te vervullen.

 

Klaargestoomd worden voor het echt werk

Vele bedrijven herkennen het probleem met het aannemen van geschikt personeel en kiezen voor een andere weg. Het opzetten van een finance traineeships traject zorgt ervoor dat bedrijven de schaarste van finance professionals in het vakgebied zelf oplossen. Het traineeship traject geeft net afgestudeerden met een hbo-diploma of wo-diploma een intense finance training. De trainingen zorgen ervoor dat de deelnemers worden klaargestoomd voor specialistische financiële functies binnen de organisatie.

 

Door het traject te doorlopen zorgt het bedrijf ervoor dat de trainee in relatief korte tijd bekend raken met de werkwijze op de afdelingen en met het bedrijfscultuur. Voor een bedrijf is een trainee een behoorlijke investering aangezien de trainee gewoon salaris krijgt uitbetaald met daarbovenop intensieve coaching en begeleiding. Bedrijven zorgen dan ook dat er een strenge selectieprocedure voor het traject plaatsvindt.

 

Hoe werkt een traineeship?

De trainees krijgen een persoonlijk traject aangeboden waarin zelfontwikkeling en leiderschap competenties centraal staan naast de vaktechnische kennis dat wordt opgedaan. Het is namelijk de bedoeling dat na het intensieve traject de trainee grote stappen heeft gemaakt en klaar is om een hoge functie in het bedrijf te vervullen. Een persoonlijk talentmanager begeleid de trainees stap voor stap door dit proces. Om veelzijdigheid te stimuleren wordt er gezorgd voor uiteenlopende project en taken zodat de kracht van de trainee ontdekt zal worden. Zo kan een trainee het eerste kwartaal meedraaien als financial services medewerker terwijl het een tweede kwartaal aan de slag gaat als financial data specialist.

 

Wanneer aan het eind van de rit de trainee alle benodigde trainingen en certificaten succesvol heeft afgerond is er een grote kans dat de trainee mag aanblijven in een mooie vaste rol binnen de organisatie.