Er zijn vele verschillende leningen af te sluiten. Afhankelijk van de reden achter de lening bepaald de kredietnemer van welke leenvorm hij gebruik wenst te maken. Voor de lening wordt een vergoeding betaald in de vorm van rente. De meest gebruikelijke leningen kunnen niet alleen meer worden afgesloten bij banken maar ook bij veel externe kredietverstrekkers. Juist deze leningen zullen we in dit artikel verder bespreken.

Persoonlijke lening

Bij de persoonlijke lening staan zowel het bedrag als de looptijd en het rentetarief vast. Zodoende wordt er maandelijks een bedrag betaald dat bestaat uit rente en aflossing. Er zijn looptijden mogelijk van zes tot zestig maanden en het maximaal te lenen bedrag is afhankelijk van inkomen en vaste lasten. De persoonlijke lening is een lening met veel zekerheid en wordt voornamelijk afgesloten voor het doen van grote betalingen.

Autolening

Zoals de naam al zegt wordt een autolening afgesloten voor de betaling van een auto. De lening verschilt op verschillende fronten van de persoonlijke lening en andere leningen. De kostprijs van een autolening is laag doordat de auto als onderpand dient voor de kredietverstrekker.

Minilening

De minilening, ook wel flitslening genoemd, kan worden afgesloten wanneer iemand snel geld nodig heeft. Vaak gaat het om een kleine lening van onder de duizend euro met een zeer korte looptijd. In principe kan de minilening als beste worden bekeken als een voorschot op het salaris.

Hypothecaire lening

Wanneer men onroerend goed wil aanwinnen komt daar meestal een hypothecaire lening bij kijken. Het gaat vaak om zeer grote leningen met een looptijd tot wel 40 jaar. Het onroerend goed dient als onderpand voor wanneer de rente en/of aflossing niet wordt betaald. Er zijn verschillende hypothecaire leningen af te sluiten. Deze leningen zijn vooral verschillend in wijze van afbetaling.
Bron: https://www.geldlenenzonderbank.net/snel-geld-lenen/