Geld lenen is wel eens noodzakelijk. Let vooraf op bij een lening aanvragen wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Sluit nooit zomaar met de eerste de beste kredietverstrekker een deal. Controleer of deze geregistreerd staat bij Autoriteit Financiële Markten (AFM). Vooral wanneer je snel geld wilt lenen kun je een louche kredietverstrekker aantreffen, doordat je weinig tijd in controleren hebt gestopt. Blijf dus alert bij snel geld lenen.

Lening aanvragen.

Lening aanvragen zonder teveel hoge kosten? Het is mogelijk om online offertes aan te vragen ook via je mobiel. Vergelijk deze offertes nauwkeurig met elkaar en kies voor de kredietverstrekker die het meest aansluit op je wensen. Besluit je om een lening aan te vragen? Kijk dan op deze website voor de mogelijkheden: https://bankr.nl/lening-aanvragen. Je kunt verschillende creditcards vergelijken, waaronder een prepaid creditcard. Daar stort je vooraf zelf geld op en heb je geen lening aanvraag voor nodig. Het is je eigen geld met de voordelen van een het wereldwijd kunnen betalen en andere voordelen gelijkwaardig aan andere klassieke creditcards.

 

De deurwaarder.

Kun je de afbetaling van een lening uiteindelijk niet betalen, dan zullen er gevolgen komen. Achterstanden bij afbetalingen leiden naar schulden en schulden zorgen makkelijk voor een bezoek van een deurwaarder. Zo gauw een bedrijf een incassobureau inschakelt loop je het risico op een deurwaarder aan je deur te krijgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt uiteindelijk bezittingen kwijtraken door beslaglegging bij wanbetaling. Wanneer wordt een incassobureau ingeschakeld? Er bestaan meerdere vormen van incasso’s zoals de pre-, minnelijke- en een gerechtelijke incasso. Wil je meer weten over de achterliggende informatie van deze incasso’s? Lees dan hier verder.

Screenshot_3

Snel geld lenen.

Geld lenen als ondernemer moet gewoonlijk snel gebeuren, zodat je het bedrijf draaiende kunt houden. Je kunt ook krediet aanvragen vanuit je uitkering, met een starterskrediet van het UWV. Natuurlijk kun je altijd beter sparen als dat lukt. En anders moet je de voorwaarden van kredietverstrekkers goed vooraf vergelijken. Vraag desnoods hulp aan een financieel adviseur om te weten of het verstandig is krediet aan te vragen. Laat je altijd goed voorlichten over de betrouwbaarheid van kredietverstrekkers en de voorwaarden die ze stellen. Vraag je van tevoren af of je instaat bent om de maandelijkse aflossing te kunnen betalen. Meer informatie over zakelijk lenen en specialistische boekhouders voor ZzP’ers? Neem dan even tijd om dit te lezen.

Gevolgen die ontstaan kunnen bij het lenen van geld

Het gaat hier dan vooral over de nadelige gevolgen van het lenen van geld. Let bij het lenen altijd op toekomstperspectieven. Hoelang zit je vast aan het aflossen? Is de rente aflossing haalbaar voor je? Je moet het bedrag dat je geleend hebt binnen een van tevoren afgesproken periode afbetaald hebben. Lukt dat niet dan kunnen de schulden snel oplopen. Achterstand voorkomen is een prioriteit om schulden te voorkomen. Het is nog beter om niet te lenen wanneer je kunt inschatten dat de aflosperiode niet haalbaar lijkt. Hoe moeilijk het ook is om te sparen, het is wel het slimste om te doen. Het voordeel van het lenen is natuurlijk de directe beschikking over geld.

Aflossingsachterstand.

Een aflossingsachterstand komt algemeen voor die ontstaan door verschillende omstandigheden. Dit kan bij een lening als een hypotheek ervoor zorgen dat je geen recht meer hebt op hypotheekrenteaftrek. Sinds 2016 is dit niet meer permanent en bestaat er een verzachting sanctie aflossingseisen. Bij een lening boven de € 250,- moet de kredietverstrekker dit altijd melden aan het BKR. In eerste instantie sta je dan alleen geregistreerd als positief bij het (CKI) Centraal Krediet Informatiesysteem. Je kunt dan rood staan bij een kredietrekening. Je bent in het bezit van een creditcard met gespreide betaling. Daar krijg je geen negatieve BKR-registratie door. Die ontstaat pas wanneer je een hypotheek aflossing meer dan drie maanden niet betaalt heeft. Bij een lening afsluiten moet je bewust zijn dat een kredietverstrekker bij wanbetaling een achterstandsmelding door kan geven aan het BKR. Hierover krijg je eerst meerdere meldingen thuis gestuurd.

Leren met geld omgaan.

Kennis van zaken voorkomt dikwijls een hoop ellende. Dat werkt ook zo op het financiële vlak. Hoe kun je meer kennis vergaren om goed met geld om te leren gaan? Prioriteiten stellen is een belangrijke eigenschap. Waar geef je het geld aan uit en wat is het belangrijkste? Geld over de balk smijten is zo gedaan, maar geld op je rekening krijgen en houden is een stuk moeilijker. Het is verstandig om orde te scheppen in je financiële administratie. Heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Kijk dan voor tips en advies op het internet of vraag het aan een financieel adviseur. De kosten van dat advies moeten van tevoren duidelijk aan je worden doorgegeven. Een tip om online te bezoeken is de website van nibud.nl.

 

Goede voorlichting bij leningen.

Wil je een lening? Dan is goede voorlichting fundamenteel. Stel duidelijke vragen vooraf en let op de hoogte van de rente aflossingen per kredietverstrekker. Ga nooit een te hoge lening aan waar je nauwelijks op af kunt betalen. Vergelijk zoveel mogelijk kredietverstrekkers en controleer ze op betrouwbaarheid. Je betaalt op die manier nooit onnodig teveel geld bij het aflossen van een lening. Let altijd op waar je geld blijft en zoek uit waar je eventueel op kunt bezuinigen. Je kunt voor advies hierover terecht bij het Nibud Persoonlijk Budgetadvies. Voordat je gaat lenen bekijk eerst alternatieven. Kijk niet uitsluitend naar de voordelen van het lenen, wees alert op de nadelen. Verdiep je in de consequentie van het lenen. Stel een checklist op die je af kunt vinken bij het vergelijk van kredietverstrekkers. Een paar voorbeelden waar je op moet letten zijn:

  • betrouwbaarheid
  • vergunningen
  • offertes vergelijken
  • tijd nemen om voorwaarden en rente voorstellen goed door te lezen
  • hoelang is de aflossingsperiode
  • wat zijn de maandelijkse kosten van het aflossen

Foute vragen stellen bestaat niet wanneer het om zekerheid gaat. Aarzel dus niet om vragen te stellen aan kredietverstrekkers!