Als ondernemer weet je misschien dat er veel tijd kan gaan zitten in het incasseren van je openstaande facturen. Soms zijn klanten helemaal niet onwillig, maar zijn ze een betaling simpelweg vergeten. In andere gevallen spelen er liquiditeitsproblemen en kan de debiteur simpelweg niet betalen. Dan moet er soms een betalingsregeling worden getroffen, maar ook de naleving daarvan moet dan weer worden gecontroleerd. Dat geldt ook voor het doorsturen van een incasso naar een extern bedrijf als betaling uitblijft. Je kunt ervoor kiezen om dit proces uit te besteden.

Facturering automatiseren scheelt veel tijd

Vraag je je wel eens af hoeveel tijd het zou schelen als het factureren aan je klanten kunt automatiseren? Dan hoef je niet meer uren te besteden aan het maken van je facturen en zorgen dat ze naar het juiste adres worden verzonden. Het systeem zorgt ervoor dat je factuur direct wordt verstuurd naar de klant zodra je een order uitlevert. Kies voor geautomatiseerde factuur factoring en bespaar tijd die je in het ondernemen kunt steken. Het gaat dan niet alleen om het sturen van de rekening, maar ook om het monitoren of de klant heeft betaald. Zo niet dan wordt een herinnering en indien nodig een aanmaning gestuurd. Het is zelfs mogelijk om een openstaande factuur automatisch naar een incassobureau door te sturen als betaling uitblijft.

Behoud een goede relatie met je klant

Als een trouwe klant een keer een factuur niet op tijd betaalt dan kan daar een goede reden voor zijn. Dan wil je misschien niet dat er een aanmaning wordt gestuurd, laat staan dat de incasso automatisch wordt uitbesteed. Als je kiest voor een geautomatiseerd systeem is er altijd de mogelijkheid om zelf in te grijpen. Wil je dat een klant langer de tijd krijgt om te betalen, zonder dat hij wordt aangemaand? Dan is dat mogelijk. Wil je dat en openstaande vordering nog niet naar het incassobureau gaat omdat je met de klant in gesprek bent over betaling? Ook dat is mogelijk. Op die manier kun je de goede relatie met je klant behouden en toch je factoring voor het grootste deel geautomatiseerd uit laten voeren.

Liever niet zelf voor incassobureau spelen? Besteed incasso’s uit

Wil je automatische incasso uitbesteden dan is het belangrijk om hiervoor betrouwbare software te gebruiken. Je wilt natuurlijk niet dat een klant een betalingsherinnering krijgt terwijl de factuur allang voldaan is. Dat zorgt voor verstoorde klantrelaties en dat komt je bedrijf zeker niet ten goede. Kies daarom altijd voor een softwarepakket dat je betaling correct verwerkt en dat de termijnen voor het sturen van een herinnering of aanmaning correct hanteert.