Als bedrijf heb je wel eens te maken met leveranciers of klanten die de rekening niet op tijd terug te betalen. Wat doe je dan? Het is mogelijk om tienduizenden mailtjes te sturen of diegene’s voicemail inbox te spammen, maar het is hoogstwaarschijnlijk niet effectief. Het inschakelen van een incassobureau is daarentegen veel effectiever in dit soort situaties. Zij helpen je namelijk om geld te innen van schuldenaars. Sommige van deze incassobureau’s hanteren ook een bepaald soort methode die in je voordeel kunnen werken. No cure no pay incasso methode, zo noem je dat. Hoe werkt deze methode precies? Lees er meer over in dit blog.

Dit doet een incassobureau voor jou

Het inschakelen van een incassobureau heeft alleen maar voordelen voor bedrijven die dit soort problemen meemaken. Zeker wanneer ze zonder uurtarief werken (oftewel de No cure no pay incasso methode). Waarom? Bij een no cure no pay incassobureau betaalt de debiteur de bijkomende kosten van het incassobureau. Jij als schuldeiser betaal je deze kosten dus helemaal niet! Bovendien hoef je ook geen kosten voor het gehele incasso traject voor te schieten. Deze gehele service wordt dus volledig gratis gedaan. De No cure no pay incasso methode is dus alleen maar voordeliger voor bedrijven die resultaat willen zien en hiervoor weinig zelf hoeven in te zetten. 

Zo werkt de no cure no pay methode 

Het inschakelen van een incassobureau die met een no cure no pay methode werkt, levert resultaten op een eenvoudige wijze. Als bedrijf betaal je hen alleen wanneer er ook daadwerkelijk resultaat wordt geleverd. Geen oplossing, geen betaling: dat is wat een no cure no pay inhoudt. De advocaat zal dus eerst zelf contact opnemen met de schuldenaar en misschien zelfs een deurwaarder sturen, in het geval dat er niets gebeurt.