Een negatieve BKR kan veel invloed hebben als je een nieuwe lening wil afsluiten. Het kan namelijk zo zijn dat je een negatieve BKR registratie hebt staan. Maar wat doe je daar aan? En hoe kan je die weghalen? In deze blog wil ik je graag informeren over hoe je een BKR registratie moet verwijderen.

 

BKR registratie

Je krijgt een BKR registratie vanaf een lening van 250 euro. Als je dus geregistreerd staat betekent het niet gelijk die registratie een negatieve invloed hoeft te hebben. Het heeft pas een negatieve invloed als er staat dat je een betalingsachterstand hebt of als je schulden hebt opgebouwd. Zo’n negatieve registratie kan invloed hebben op het aansluiten van een nieuwe lening. Dit komt omdat bedrijven de twijfels bij jou kunnen krijgen als ze jou registraties zien en daarom misschien een aanvraag afwijzen. Dit is natuurlijk erg vervelend.

 

BKR verwijderen

Misschien zie je een negatieve BKR registratie die helemaal niet klopt. Dit is erg vervelend, en je wilt deze natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Maar hoe kan je een negatieve BKR registratie laten verwijderen? Dat begint bij jou.

Als eerst moet je alle bewijsstukken verzamelen om aan te geven dat de registratie echt niet klopt. Als volgt ga je naar het bedrijf toe waar je deze schulden had staan. De BKR kan namelijk zelf geen registraties verwijderen.

Bij het stappen naar de kredietverstrekker moet je dus een bericht sturen met je motivatie waarom de BKR verwijderd moet worden. Hierbij is het belangrijk om het bewijsmateriaal bij te sturen.

 

Geschillencommissie

Het kan zo zijn dat de kredietverstrekker niet met u eens is en niet de BKR wil verwijderen. Wat doe je dan? Dan kan je contact opzoeken met een geschillencommissie. Dit is een commissie die jou gaat helpen je BKR registratie te verwijderen.

Let op: een geschillen commissie kan geen garantie geven voor het verwijderen van je registratie! Kijk dus goed uit want hiermee kan je veel geld verliezen.

Een geschillencommissie kan een stap verder gaan door contact op te zoeken bij de kredietverstrekker. Deze kan verder gaan met het onderzoek als dat jij dat kan. Dat kost dan ook meer geld.

Als de geschillencommissie het niet voor elkaar krijgt om jouw registratie te verwijderen moet je er bij neerleggen. Je kan helaas niet meer doen en zal 5 jaar moeten wachten totdat de registratie verwijderd wordt.