Een gezin onderhouden en draaiende houden kost natuurlijk geld. En niet zo’n beetje ook. Hoe fijn is het dan om met wat slimme tips & tricks geld te besparen in het huishouden?

Tip 1

De eerste tip is wellicht ietwat voor de hand liggend, maar dat maakt ‘m niet minder effectief: kies je supermarkt verstandig. De Albert Heijn ligt qua prijsklasse een stuk hoger dan, bijvoorbeeld, de Lidl. Het lijkt misschien te gaan om slechts een paar cent per product, maar kleine beetjes tellen op. De Lidl folder deze week checken helpt zeker! Zo heb je bij de Lidl voor 89 cent een pak gesneden soepgroente met een gewicht van 400 gram, terwijl deze bij de Albert Heijn €2,00 kost. Aan het einde van de maand maken deze verschillen samen een mooi bedrag dat je hebt bespaard.

Daarnaast is het verstandig om van te voren een boodschappenlijstje samen te stellen. Zo voorkom je dat je in de winkel onnodige items in je winkelmandje doet en heb je een duidelijk beeld van wat er de komende week geconsumeerd gaat worden.

Tevens zou je er ook voor kunnen kiezen om de boodschappen thuis de laten bezorgen. Dit is een service die de Jumbo, bijvoorbeeld, aanbiedt. Het bezorgen kost dan wel €6,95 , maar als jij iemand bent die gauw verleidt wordt om in de winkel extra lekkernijen etc. mee te nemen, kan dit alsnog voor geld besparing zorgen.

Tip 2

Ook is het geen slecht idee om te gaan meal preppen. Dit houdt in dat je in het weekend in bulk eten koopt én alvast kookt voor de komende week. Op die manier weet je al wat je elke (middag en) avond gaat eten en hoeft het eten alleen nog opgewarmd te worden. Dit voorkomt radeloosheid aan het einde van de dag, waardoor je ook minder snel geneigd bent buiten de deur te gaan eten.

Een andere tip is om bewust om te gaan met de grote huishoudapparaten, zoals de wasmachine, droger en vaatwasser. Door deze alleen aan te zetten als ze écht vol zitten, bespaar je een hoop energie en water – dus ook geld.

Tip 3

Nu het langzaamaan kouder wordt, wordt ook de verleiding om de verwarming weer aan te zetten steeds groter. Er zijn genoeg manieren om die tóch zo lang mogelijk uit te laten, zonder kou te lijden. Je kan bijvoorbeeld een dikke trui aan doen, maar ook door de gordijnen dicht te houden blijft er meer kou buiten. De beste tip om je huis zo goedkoop mogelijk warm te houden, is door de deuren dicht te doen. Zo kan er geen warmte ontsnappen en hoef je je verwarming niet hoger te zetten of überhaupt aan te doen.