De ontwikkelingen in de financiële wereld zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Dit komt omdat de maatschappij zich blijft ontwikkelen en de financiële wereld onlosmakelijk verbonden is aan de maatschappij. De veranderingen vinden plaats op het gebied van betalingswijzen. Dit gaat om zowel het incasseren van geld als om het betalen van geld. In deze blog vertellen we je meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen die plaatsvinden in de financiële sector!

Factoring

Op het gebied van geld incasseren van andere partijen zien we de laatste tijd factoring steeds populairder worden. Factoring is een nieuwe manier van incasseren waarbij de incasserende partij minder lang op het geld hoeft te wachten. Bij factoring wordt een factoringpartij ingeschakeld. Wanneer een factuur opgesteld is, wordt deze naar de factoringpartij gestuurd in plaats van naar de partij die de factuur dient te betalen. De factoringpartij betaalt de factuur binnen enkele dagen en is vervolgens zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van het factuurbedrag. Door te kiezen voor factoring hoef je zelf niet meer achter de factuur aan en verleg je de verantwoordelijkheid hiervan. De factoringpartij vraagt hier vaak een vast bedrag of een percentage van de factuur voor terug. Dit percentage of vaste bedrag is het in veel gevallen wel waard. Je krijgt het factuurbedrag namelijk sneller op je eigen rekening gestort waardoor je eigen cashflow aanzienlijk verbeterd.

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn al enkele jaren enorm populair en dit zal de komende jaren ook zeker het geval zijn. Cryptocurrencies dienen namelijk als vervanging van de traditionele valuta’s en steeds meer mensen beginnen hier de waarde van in te zien. Zo is recent naar buiten gebracht dat diverse Amerikaanse banken het gaan toestaan om vermogen om te zetten in de digitale valuta’s. Nadat dit nieuws naar buiten kwam schoot de Bitcoin koers direct weer omhoog. Deze koerswisselingen zijn dan ook direct het grootste nadeel van cryptocurrencies. Doordat mensen niet weten wat de valuta’s echt waard zijn is men minder snel geneigd om de welbekende valuta’s hierin om te zetten. Dit komt doordat bijvoorbeeld de Ripple koers de ene dag 1,6 kan zijn en de volgende dag 1,2. De kans dat je valuta devalueert is dan ook altijd aanwezig. Toch weerhoudt dit veel consumenten er niet van om cryptocurrencies aan te schaffen! Je kunt namelijk tegenwoordig op steeds meer plekken met de digitale valuta’s betalen. Het is belangrijk om als onderneming van deze ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Zo weet je precies waar jouw onderneming in de toekomst aan toe zal zijn.