Bitcoin en Ripple zijn zeker niet hetzelfde. Op veel manieren zijn ze aan elkaar te relateren, maar niet hetzelfde. Je kunt Ripple zien als een toevoeging op Bitcoin. Ze zijn beiden wel een munteenheid en je kunt beide munteenheden transporteren, zonder dat er een derde partij bij komt kijken. Beide munteenheden zeggen een veilige manier van betalen te hebben. Het verschil is alleen dat Ripple ontworpen is als betalingssysteem. Bitcoin is opgericht om als munteenheid te fungeren. Bitcoin maakt gebruik van *minen en ripple niet.

Waarom Ripple kopen?

Ripple is erg in ontwikkeling. Al veel banken wereldwijd kiezen ervoor om Ripple te implementeren in hun systeem. De Ripple koers staat op dit moment laag, dus je kunt ook voor relatief weinig geld Ripple kopen. Veel grote banken hebben hun vertrouwen uitgesproken over Ripple. Gebleken is dat ze geïnvesteerd hebben in dit betaalmiddel. Dit laat zien dat men denkt dat Ripple groot wordt. Een investering, dus het kopen van Ripple, kan je wellicht wel veel geld opleveren. Daarentegen moet je goed in de gaten houden dat de kans ook bestaat dat Ripple instort.

Wie beheert Ripple?

Om Ripple te kopen ben je wellicht benieuwd wie Ripple beheert. Ripple bestaat nu een aantal jaar en is opgericht door de organisatie Ripple. Een aantal mensen hadden een achtergrond in de Cryptocurrency en zo is het idee voor Ripple ontstaan. Dus Ripple is niet gebouwd om hetzelfde te zijn als andere digitale munteenheden, maar als aanvulling op de bestaande cryptocurrency. Zij willen geld zo onopmerkelijk en snel mogelijk overdragen van bank tot bank. En dit is interessant voor financiële instellingen.

*Minen

Minen is het verifiëren en vastleggen van de betalingen die gedaan worden. Dit wordt vastgelegd in een soort groot kasboek. Mensen laten hun computer draaien en speciale hardware om minen mogelijk te maken. Zodat alles goed kan worden bijgehouden.