Ben jij altijd bezig met hoe je geld kan besparen en vind je het belangrijk dat je weet wat je met je geld goed? Misschien is werken in de financiële sector wel wat voor jou!

Verkeerde gedachte

Vroeger waren de werkzaamheden voor iemand binnen de financiële wereld heel anders. Men dacht dat als je in de financiële sector werkte dat je alleen maar naar cijfers keek de hele dag. Tegenwoordig hebben er zoveel ontwikkelingen plaatsgevonden op technologisch gebied dat de financiële wereld erg dynamisch, strategisch en doortastend geworden is. Voor deze wereld is het natuurlijk belangrijk dat je goed bent met cijfers, maar vaardigheden bevat zoals analytisch denken.

Waarom?

Allereerst kiezen de meest mensen voor een nieuwe uitdaging. Jonge talenten zien intellectuele uitdagingen in de financiële sector. De financiële sector ligt vol uitdagingen. Zo zijn werkgevers bereid om werknemers door te laten stromen naar andere functies en zijn er mogelijkheden tot het volgen van verschillende cursussen.

Daarnaast help je mensen met complexe zaken, waarbij je bijna altijd waardering krijgt voor wat je doet. De financiële sector streeft naar een gelijke verhouding tussen man en vrouw. Het werkklimaat wordt steeds verder ontwikkeld. Zo worden werktijden en locaties aangepast aan de wensen en de behoeftes van de werknemers.

Ook zijn financiële organisaties gericht op een internationale tak. De internationale bedrijfstak biedt kansen om het netwerk te vergroten. Als werken in het buitenland je ambieert is dit een goede optie.

Wat houdt de functie in?

Als incassomedewerker beïnvloed je op een proactieve wijze het betaalgedrag van een klant die nog moet betalen (ook wel debiteur genoemd). Hierbij ben je bezig met het communiceren over achterstallige rekeningen. Achterstallige rekeningen worden per e-mail, telefoon of een persoonlijk bezoek gecommuniceerd met een vriendelijk verzoek om de betaling af te ronden.