Boodschappen doen, je ontkomt er niet aan. De een vindt het leuk, de ander wat minder. Maar waar iedereen moeite mee heeft, is om niet teveel geld uit te geven tijdens het winkelen. Gelukkig lees je hier 5 tips die je helpen om geld te besparen bij het winkelen.

1: Vind kortingsbonnen in online folders

De allerbeste geldbesparingstip is door goed de online folders in de gaten te blijven houden. In folders vind je vaak kortingsbonnen, zoals in de Coop folder. De kortingsbon kan je vervolgens gebruiken tijdens het winkelen, zodat je geld het bespaart. Dit bespaarde geld kan je vervolgens weer mooi uitgeven aan andere dingen!

2: Maak van tevoren een lijstje

Als je gaat winkelen is het heel verleidelijk om extra dingen te kopen. Wat het handigst is om te doen, is een lijstje maken voor jezelf. Bekijk bijvoorbeeld eerst online de Coop folder om te zien wat er in de aanbieding is, en maak vervolgens een lijstje met wat je mist in huis. De truc is natuurlijk om je ook echt aan je lijstje te houden en niet meer te kopen dan erop staat.

3: Ga niet hongerig naar de supermarkt

Een fout die veel mensen maken, is om voor het eten naar de supermarkt te gaan. Je krijgt dan allemaal zin in snacks, koekjes en chips. Eigenlijk is deze tip een verlenging van de vorige, door een lijstje te maken koop je geen dingen die je niet nodig hebt. Dit is makkelijker vol te houden als je eerst wat hebt gegeten voor je supermarktbezoek.

4: Kies het huismerk

Je hoeft niet altijd overal een A-merk van te kopen, veel supermarkten hebben huismerken die net zo lekker smaken. Kijk bijvoorbeeld eens in de Coop folder welke huismerken er in de aanbieding zijn of wat er nieuw is. Probeer elke week een paar A-merkproducten om te ruilen voor huismerk, zo kan je op de lange termijn veel geld besparen.

5: Ga rond sluitingstijd naar de supermarkt

Eten weggooien is hartstikke zonde, dat vinden supermarkten nou ook. Producten die bijna over datum zijn krijgen vaak korting. Er is niks mis met deze producten en je kan ze nog prima eten. Door deze producten een laatste kans te geven voor weinig geld bespaar je niet alleen zelf geld, het is ook nog eens goed voor het milieu doordat het niet wordt weggegooid.